ECOTROPHELIA

Este un concurs european, destinat studentilor, masteranzilor sau doctoranzilor si are ca scop incurajarea creativitatii si inovativitatii acestora in ce priveste dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative.
Concursul ECOTROPHELIA raspunde unei probleme comune tarilor europene, si anume: aduce mai aproape, in mod eficient comunitatea educatiei si cercetarii de industria alimentara, pentru a imagina alimente de calitate disponibile consumatorilor si prietenoase cu mediul inconjurator.
Desfasurat sub patronajul Platformei Tehnologice Europene „Food for Life”, concursul a cunoscut in ultimii doi ani o amploare deosebita la nivel european, la ultima finala participand echipe de studenti din 18 tari: Germania, Belgia, Denmarca, Franta, Grecia,Ungaria, Islanda, Italia, Olanda, Rep. Ceha, Romania, Anglia, Rusia, Serbia, Slovenia, Elvetia, Spania si Ukraina.

Acest concurs a fost adus si in Romania de reprezentantul Platformei nationale Food for Life la Platforma europeana, in anul 2012 si organizat pentru prima oara la Universitatea din Galati, de ASIAR. Echipa castigatoare, reprezentanta Univ. din Galati, a participat la finala europeana care s-a organizat la Paris, in cadrul Targului international pentru industrie alimentara - SIAL.

Competitia nationala ECOTROPHELIA 2013 a fost organizata la Suceava, in cadrul Universitatii Stefan-cel-Mare, bucurandu-se de participarea a 15 echipe de studenti. Castigatoarea, o echipa de studenti ai universitatii din Suceava, a participat la finala europeana desfasurata la Koln, Germania.

In 2014 concursul studentilor, ECOTROPHELIA - faza nationala se va desfasura la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc.
Link http://www.ecotrophelia.eu/